Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een veel voorkomende lening. Bij het afsluiten van deze leningen is het vaak niet bekend hoeveel geld dat er precies noodzakelijk is. In veel situaties sluiten mensen deze lening af voor een verbouwing, een (nieuwe) auto of bijvoorbeeld het aanleggen van een nieuwe tuin.

Hoe werkt het doorlopend krediet?:

In overleg met uw kredietverstrekker gaat u in overleg over op welke grens dat het maximaal te lenen bedrag gesteld word. Nadat dit bedrag is vastgelegd kunt u het bedrag opnemen. Het bedrag hoeft  niet in een keer opgenomen te worden en mag dus ook in kleinere delen opgenomen worden. Heb je het geld niet nodig? Neem je het niet op!

Voordelen

Het bedrag dat u leent mag boetevrij afgelost worden dus stel u leent 10.000 euro en u betaald het een week later terug dat zitten hier geen consequenties aan vast. Het andere belangrijke voordeel is dat wanneer u geld afgelost heeft dit ook weer kunt opnemen als u het nodig hebt.

Nadelen

Omdat u het afgeloste geld weer kunt opnemen heeft dat als gevolg dat er voor de lening geen gestelde termijn word waarin het afbetaald moet zijn. Het tweede punt is dat de rente variabel is. Hierdoor is het mogelijk dat u door een wijziging in de rente meer of minder moet gaan betalen!

Belangrijk is dat u voor uzelf beslist of dat het daadwerkelijk nodig is om geld te lenen, geld lenen kost nu eenmaal geld. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te sparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *