Goedkoop lenen

Bij het afsluiten van een lening kunt U bij vele kredietverstrekkers terecht. Vaak is het verstandig om een aanbieder te kiezen die zich (deels) gespecialiseerd heeft in het verstrekken van het type krediet dat U specifiek zoekt. U weet dan zeker dat U te maken heeft met een aanbieder die veel kennis heeft van uw wensen en daardoor vaak een gunstigere rente kan bieden. Goedkoop lenen wordt makkelijker indien U beschikt over meerdere gratis offertes. U kunt dan gemakkelijk de aanbieder kiezen de het beste aanbod doet.

Goedkoop lenen: aandachtspunten

Bij goedkoop lenen dient U naast het rentepercentage en de soort lening rekening houden met kosten van vervroegd aflossen. Controleer of dat boetevrij mogelijk is. Tevens is het verstandig de regeling bij overlijden te controleren. Veel aanbieders schelden het openstaande bedrag kwijt. Uiteraard zijn de belangrijkste onderdelen van het krediet het geldende rentepercentage, de looptijd, en de opbouw van de aflossing gedurende die looptijd. Vaak kunt U zelf kiezen hoe U aflost: in gelijke termijn, in oplopende termijnen, of in aflopende termijnen. Maar onthoud dus goed dat goedkoop lenen niet alleen betekent een heel laag rentepercentage.

Meerdere offertes

Vraag meerdere offertes aan en vergelijk. Kredietverstrekkers zijn verplicht om de effectieve rentepercentages en hun voorwaarden beschikbaar te stellen. Als u goedkoop lenen wilt, dan kunt U het beste kijken naar het effectieve rentepercentage. Dat is niet alleen de rente die in rekening wordt gebracht, maar daarin zitten ook de andere kosten, zoals de afsluitkosten en dergelijke. Overigens mag een kredietverstrekker niet zomaar een rentepercentage in rekening brengen. Een kredietverstrekker heeft te maken met wettelijke maximale rentepercentages. Voor kleinere kredieten zijn de maximaal toegestane percentages hoger dan bij grote kredieten. Kijk ook naar andere voorwaarden. Is het bijvoorbeeld mogelijk om vervroegd af te lossen? Dat kan een belangrijke factor zijn indien U goedkoop lenen wilt. Controleer altijd of de offertes gratis en vrijblijvend zijn. De offertes die U via lening.com aanvraagt, zijn altijd 100% gratis en vrijblijven: klik hier.

Goedkoop lenen: aanbieder kiezen?

De beste aanbieder is afhankelijk van uw specifieke wensen. Wij raden U altijd aan om verschillende aanbieders te selecteren en daar gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen. U kunt dan heel simpel en snel zien welke partij voor U het goedkoopste is. Hou daarbij rekening met de hierboven genoemde aandachtspunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *