Persoonlijke lening

Een wat bekendere lening die u kunt afsluiten is een persoonlijke lening. Hierbij word er een bedrag afgesloten waar een vast rentetarief aan gekoppeld is.  De lening word ook afgesloten voor een vaste periode waarin u het verschuldigde bedrag moet terug betalen. U weet dus precies waar u aan toe bent.

Er zijn op het moment erg veel kredietverstrekkers die u deze lening zouden willen verkopen. Door het grote aanbod van aanbieders zijn er mogelijkheden om te gaan onderhandelen over de hoogte van de rente. In sommige situaties zetten aanbieders hun principes aan de kant en besluiten ze toch de lening te verstrekken tegen een lager rentetarief. Leningen vergelijken is voor u ontzettend belangrijk zodat u gegarandeerd de beste deal kunt sluiten.

Vaak is het bij een persoonlijke lening niet mogelijk om net als bij het afsluiten van een hypotheek een heel groot bedrag te lenen. Waarom vraagt u zich af? Bij een hypotheek dient het huis nog als onderpand waardoor de bank altijd nog iets in handen heeft wanneer u de lasten niet meer kunt betalen.

Wilt u het bedrag eerder aflossen? Bij sommige aanbieders is het wel mogelijk om dit voortijdig te doen, bij andere aanbieders word het voortijdig aflossen van de lening niet geaccepteerd of staat er een boetebedrag op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *