Renteloze lening

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van een renteloze lening omdat hier geen maandelijkse kosten aan vast zitten. Toch zijn er haken en ogen verbonden aan deze vorm van lenen omdat het niet mogelijk is om deze af te sluiten bij banken of andere financiƫle instellingen. Bij de vorm van lenen ben je vaak afhankelijk van familie, vrienden of kennissen.

Het lenen van geld bij iemand uit uw bekenden kring blijft natuurlijk riskant. U wilt immers niet dat er ruzie ontstaat over het geld. Doet u dit wel zorg er dan voor dat u alle afspraken schriftelijk op papier schrijft. Beide partijen, zowel de lener als de verstrekker dienen een handtekening te plaatsen op het ‘Contract’.

In het document kunt u ook afspreken welke termijn u gaat hanteren om het bedrag te betalen, dit worden ook wel termijnbetalingen genoemd. Verder kunt u ook vastleggen wat er gebeurt als de betaling te laat zijn of niet meer betaald kunnen worden.

Fiscaal is het niet erg aantrekkelijk voor de lening-verstrekker om het geld uit te lenen zonder rente. Er kan hem vermogensbelasting ten laste gelegd worden over het geleende bedrag. Onthoud dus goed dat de verstrekker u hier een dienst mee bewijst.

Voor overige vragen of de renteloze lening kunt u contact opnemen met ons via het contact formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *