Autoverzekering vergelijken

Voor veel mensen is het een van de grootste uitgaven per maand. De autoverzekering. Duidelijk is het dan ook dat je niet teveel wil betalen. Maar hoe kan je nu besparen op je premie?

Je autoverzekering vergelijken

Zonder dat je het weet betaal je soms teveel premie. Je vergeet een aantal jaar te controleren of je wel het goedkoopste uit bent. Je autoverzekering vergelijken is dan de eerste stap naar een goedkopere oplossing. Aangeraden wordt het om elk jaar één keer een vergelijking in te vullen om zo te zien of je nog wel de juiste verzekering hebt.

De juiste dekking

Een nieuwe auto verzeker je vaak allrisk. Deze dekking is de beste en daarom ook het duurste. Zowel de schade  die je veroorzaakt en de schade aan je eigen auto wordt gedekt. Vaak krijg je ook een leenauto zodat je direct weer op pad kan.

Wanneer je auto echter een aantal jaren ouder is blijkt de allrisk verzekering niet de juiste keuze. De premie die je moet betalen weegt niet op tegen de kosten van zelf een nieuwe auto kopen. De auto is het gewoon niet waard. Een WA verzekering is namelijk veel goedkoper. Deze dekt enkel de schade die je veroorzaakt.

Een andere manier om te besparen op je autoverzekering is het kiezen voor een lichtere auto. Daarmee bedoelen we zowel het letterlijke gewicht en de kracht van de motor. De verzekeraar gaat er vanuit dat sportievere auto’s sneller schade rijden. Een lichte auto met een 1 liter motor zal dus minder kosten per maand. Zo goedkoop mogelijk rijden doe je dus in een simpele lichte auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *