Autoverzekering

Iedereen die een auto op zijn of haar naam heeft staan wordt verplicht door de overheid om minimaal de auto WA te verzekeren. Dat houd in dat u minimaal verzekerd moet zijn voor schade aan andere verkeersdeelnemers. Deze site helpt u de keuze te maken om de autoverzekering zo goed mogelijk af te kunnen sluiten.

Voor auto’s die een leeftijd hebben van 8 jaar of ouder is het stukken minder interessant om een uitgebreidere verzekering te nemen. De verhouding aan kosten die dit met zich meebrengt is totaal niet interessant.

Beperkt casco autoverzekering
Voor wie zijn/haar auto beter wil verzekering tegen andere schade kan kiezen voor een verzekering met beperkt casco autoverzekering. Binnen deze verzekering wordt er meer vergoed dan bij de WA verzekering. Inbegrepen is vaak de volgende schade:

  • Schade door brand
  • Diefstal van de auto
  • Schade door dieren
  • Schade door natuur (hagel, overstroming etc)
  • Ruitschade

Volledige casco verzekering
Wie zijn auto maximaal wil verzekeren kan kiezen voor een volledig casco verzekering. Binnen deze verzekering worden alle zaken vergoed zelfs deukjes en krasjes. De premie van deze verzekering ligt dan ook stukken hoger dan de hierboven genoemde verzekeringen.

Volledig casco ook bekend als Allrisk Verzekering wordt vaak alleen afgesloten op jonge auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *